Premi Plácido

Premi Plácido a la producció cinematogràfica 2020
 
A un treball relacionat amb la ciutat de Manresa sigui per la vinculació

de l’equip tècnic, l’equip artístic, la producció, la temàtica o la localització
 
Convoca: Cineclub Manresa
 


Bases
 
1. Cineclub Manresa, entitat que manté una programació estable de cinema d’autor a Manresa, convoca el Premi Plácido amb la finalitat de distingir les iniciatives de producció cinematogràfica realitzades dins de l’àmbit de la ciutat de Manresa.
 
2. Podrà optar al Premi Plácido qualsevol producció cinematogràfica produïda a partir de l’1 de gener de 2019.
 
3. S’entén per producció cinematogràfica qualsevol treball audiovisual realitzat en format digital que tingui la finalitat d’exhibir-se en un sala, per internet o per televisió. 
 
4. Els treballs hauran de tenir una relació directa amb la ciutat de Manresa, sigui per la vinculació de l’equip tècnic, de l’equip artístic, de la producció, per la temàtica o per la localització en espais del terme municipal de Manresa.
 
5. La convocatòria és oberta a qualsevol gènere cinematogràfic i durada.
 
6. Per inscriure una producció cal enviar un correu electrònic a l’adreça: info@cineclubmanresa.cat, amb un enllaç des d’on es pugui reproduir el material presentat, i descarregar la documentació complementària sobre el treball que es presenta (dossier de premsa, fitxa tècnica, fotos...).
 
7. Els candidats participants s’obliguen a disposar de tots els drets necessaris  sobre tots els aspectes de l’obra que presenten.
 
8. La data límit de presentació dels treballs serà el dia 16 d’octubre de 2020.
 
9. El jurat estarà format per un mínim de tres persones, escollides per la Junta de Cineclub Manresa i vinculades al món de la cultura, del cinema o de l’audiovisual i la comunicació.
 
10. El Premi està dotat amb 300 €, un abonament de Cineclub Manresa per a la temporada 2020 - 2021 i l’exhibició de la producció cinematogràfica dins de la programació de la temporada 2020 - 2021 de Cineclub Manresa.
 
11. L’organització del Premi es reserva el dret de no valorar aquelles produccions que, malgrat que compleixin tots els requisits, no s’ajustin a l’essència primera del premi, que és la difusió del cinema i de l’audiovisual d’autor.
 
12. Les produccions premiades s’obliguen a incorporar en els crèdits d’exhibició i/o presentació la denominació de l’obtenció del premi i el logotip de Cineclub Manresa.

Un passatge de 'Plácido', de Luís García Berlanga, 1961, filmada a Manresa